Forester e-BOXER | БУЛТРАКО МОТОРС АД

Forester e-BOXER

Двигател SUBARU BOXER

Боксер двигателят или хоризонтално разположеният двигател е конфигурация на двигателя, при която буталата му се движат едно срещу друго в хоризонтална посока. Subaru разработва изключително двигателя SUBARU BOXER в продължение на повече от 50 години,
заради многобройните му предимства пред останалите видове двигатели, осигурявайки дълготрайност и надеждно представяне на своите автомобили.

Повишена стабилност

Ниският център на тежестта и плоският дизайн осигуряват по-добра странична стабилност, отколкото другите видове двигатели.

Естествено балансиран

Плоският дизайн на двигателя е стабилен и самобалансиращ се, затова генерира по-малко вибрации, отколкото видове двигатели.

Symmetrical All-Wheel Drive

Системата на Subaru за задвижване на всички колела - Symmetrical AWD разпределя мощността към всички колела за по-добро сцепление на мокри и хлъзгави пътища.
Оформена в хоризонтално симетрична равнина, тази система осигурява нисък център на тежестта и добър баланс за безопасно и стабилно шофиране.

Lineartronic + AWD с активно разпределение на въртящия момент

Трансмисията Lineartronic предоставя плавна и безстепенна смяна на предавките, като поддържа двигателя в най-ефективния му диапазон за ефикасно и равномерно ускорение, динамика и по-добър разход на гориво. Lineartronic се съчетава със системата AWD с активно
разпределение на въртящия момент, като въртящият момент по подразбиране е добре балансиран между предните и задните колела и се настройва в зависимост от условията на сцепление в реално време.

Subaru Global Platform

Глобалната платформа на Subaru (SGP) е основната платформа, на която ще бъдат конструирани новото поколение автомобили Subaru. Подобрявайки безопасността, тя предоставя много повече от добро представяне, за да ви предложи усещане за шофиране, което можете да намерите само в Subaru. Това е бъдещето на Subaru - да доставя още повече удоволствие и спокойствие на всички водачи и пътници.

Още по-забавно управление

По-отзивчиво управление означава максимален контрол на автомобила, като се избягват възможни опасности. Резултатът е автомобил, който е по-безопасен и по-забавен за шофиране дори и на дълги пътувания. Дори и с висок просвет, новият Forester овладява завоите като лек автомобил.

Комфортна возия

С подобренията в здравината на шасито, в окачването и в стабилизиращите щанги се поглъщат ефективно неравностите по пътя, което предоставя повече комфорт и по-малко умора при дълги разстояния.

Удобно вътрешно пространство

Неприятните вибрации или шум са сведени до минимум, за да се гарантира, че всички пътници се наслаждават на пътуването. Подобренията в окачването и шасито с висока здравина предлагат повече комфорт в купето за всички пътници.

X-MODE

Напълно новият Forester ви дава пълна увереност в шофирането със своята приключенска природа, управление с бърза реакция и изключителен комфорт на возене. Балансиран и стабилен в завоите дори със своята височина на SUV, Forester е прецизно проектиран,
за да намали умората при продължителни приключения и да осигури приятно шофиране за всеки. А със Системата за задвижване на всички колела Symmetrical AWD и подобрената технология X-MODE за всички модели можете да пътувате в комфорт и спокойствие.

X-MODE и Hill Descent Control

Наслаждавайте се на истинския потенциал на Forester с усъвършенствания режим X-MODE. Изберете режим [SNOW/DIRT] за хлъзгави повърхности, покрити със сняг, пръст или чакъл, или режим [D.SNOW/MUD] за особено коварни пътища, в които гумите могат да затънат, като например дълбок сняг, кал или суха почва. Режимът X-MODE използва високия въртящ момент и бързата реакция
на електрическия мотор за да повиши проходимостта, като допълнително подобрява представянето на автомобила и чувството за сигурност. Наред с това функцията Hill Descent Control осигурява поддържане на контролирана и постоянна скорост дори при хлъзгави наклони, като ви дава допълнително спокойствие при шофирането. *1
*1 Водачът е винаги отговорен за безопасното и внимателно шофиране. Ефективността на системата Hill Descent Control зависи от много фактори като поддържане на автомобила, атмосферни условия, характеристиките на гумите и пътната настилка.

Висок пътен просвет

Изцяло новият Forester е проектиран не само с висок пътен просвет на SUV, но и с внимателно обмислени преден ъгъл на заход, заден ъгъл на отход и междуосов ъгъл. Всичко е оптимизирано, за да можете да преодолявате препятствия, без да повреждате автомобила или да затъвате.
*2 Данните се отнасят за версия PREMIUM с 18-инчови гуми.

SI-DRIVE

Изберете Интелигентен режим за балансирано, плавно и екологично шофиране или Спортен режим за бърза и линейна реакция на дроселовата клапа с висок въртящ момент за динамично шофиране.
Подпомагащият електрически мотор допълнително подобрява цялостната реакция при ускорение за по-мощно и спортно поведение на автомобила.