Forester e-BOXER | БУЛТРАКО МОТОРС АД

Forester e-BOXER

Цялостна безопасност от Subaru

Когато автомобилът ви вдъхва спокойствие, животът става по-приятен. Ето защо за Subaru безопасността е на първо място. С произход от самолетната индустрия, Subaru прецизно настройва, тества и подобрява своите системи за безопасност, разработвани в продължение на 50 години. С усъвършенствани системи за защита и за предотвратяване на сблъсъци и уникални технологии, като глобалната платформа на Subaru (SGP) и Симетричното задвижване на всички колела, Subaru непрекъснато се стреми да подобри цялостната безопасност, за да сведе до минимум риска от произшествия.

ОСНОВНА БЕЗОПАСНОСТ

Основната безопасност започва на първоначалния етап на проектиране. Изключителната видимост, оптималната позиция за шофиране и интуитивните командни органи осигуряват безопасността ви от момента, в който седнете в автомобила.

Видимост във всички посоки

Оптималната позиция на водача, височината на прозорците и разположението на предните колони предоставят на новия Forester отлична видимост във всички посоки с изключително добро зрително поле и намаляване на мъртвите точки.

ПРЕВАНТИВНА БЕЗОПАСНОСТ

С модерни технологии за безопасност като EyeSight*1, превантивната безопасност ви помага да избегнете сблъсъци, преди те да се случат.

Система за следене на мъртвата зона и страничния трафик Subaru Rear Vehicle Detection (SRVD)*2

Системата използва сензори на автомобила, за да ви информира за автомобили, намиращи се във вашата мъртва зона при смяна на ленти и може да ви предупреди за опасност от удар, при движение назад и наличен страничен трафик.

Предни светлини, следващи завоя Steering Responsive Headlights (SRH)

При движение в завои през нощта, снопът светлина се насочва вляво или вдясно, в зависимост от положението на волана, за да се осигури по-добра видимост.

Автоматично спиране на заден ход Reverse Automatic Braking (RAB)*2*3

Когато се движите на заден ход, тази система използва четири сензора в задната броня, за да открие препятствия зад автомобила. Ако открие препятствие, системата може да предупреди водача чрез звуков сигнал и автоматично да задейства спирачките, за да избегне сблъсък или да намали повредите от такъв.

Асистент за дълги светлини High Beam Assist (HBA)*2*3

Асистентът за дълги светлини подобрява видимостта и безопасността при движение през нощта, като може автоматично да сменя светлините между дълги и къси, според пътните условия.
*1 EyeSight е система за подпомагане при шофиране, която може да не работи оптимално при всякакви условия на шофиране. Водачът е винаги отговорен за безопасното и внимателно шофиране и за спазването на правилата за движение. Ефективността на системата зависи от много фактори, като например поддръжката на превозното средство, метеорологичните и пътни условия. Консултирайте се с Ръководството на потребителя за пълни подробности относно работата на системата и нейните ограничения, включително функции, упоменати на сайта.
*2 Водачът е винаги отговорен за безопасното и внимателно шофиране и за спазването на правилата за движение. Не разчитайте само на функциите на Разширения пакет за безопасност за безопасно шофиране. Съществуват ограничения на разпознаващите функции на тази система. Консултирайте се с Ръководството на потребителя за пълни подробности относно работата на системата и нейните ограничения. Попитайте вашия дилър на Subaru за повече подробности.
*3 Предлага се за версии STYLE и PREMIUM.

АКТИВНА БЕЗОПАСНОСТ

Благодарение на технологии като Симетричното задвижване на всички колела и SGP, активната безопасност позволява прецизен контрол на вашия автомобил чрез фина настройка на основните елементи на шофирането – управление, завиване, спиране – за да можете да се наслаждавате на шофирането със спокойствие.

Система за контрол на динамиката + Активно векторно управление на въртящия момент

Системата за контрол на динамиката регулира разпределението на въртящия момент, мощността на двигателя и действието на спирачките на всяко колело, за да подпомогне автомобилът да се задържи към правилния курс. А Активното векторно управление на въртящия момент задейства спирачките и разпределя по-малко въртящ момент към вътрешните колела и повече към външните колела. Това помага за по-прецизно пътно поведение на автомобила и вземане на остри завои.

Автоматично задържане на автомобила Auto Vehicle Hold

Когато автомобилът е напълно спрял, Auto Vehicle Hold го задържа на място дори когато педалът на спирачката е освободен, което намалява умората на водача при движение с многократни спирания.

Избягване на опасност

Глобалната платформа на Subaru (SGP), Симетричното задвижване на всички колела, конструкцията с нисък център на тежестта, подобреното окачване и повишената устойчивост на шасито обуславят автомобил, който реагира незабавно, когато се предприемат действия за избягване на сблъсък, помагайки да се избегнат опасности на пътя.

ПАСИВНА БЕЗОПАСНОСТ

Предназначението на пасивната безопасност е да ви предпазва в случай на сблъсък с въздушни възглавници* и конструкция на двигателя, проектиран за предпази купето в случай на сблъсък.

Пръстенообразна усилена рама

Пръстенообразната усилена рама използва стоманени панели с висока якост и е конструктивно проектирана за по-ефективно поглъщане на енергия от удари от всички посоки.

Защитаващо купето оформление

Подсилените колони и рамка, заедно със SGP, позволяват на новия Forester да поеме енергията, причинена от удар от различни страни, за да защити всички пътници. В случай на челен сблъсък, двигателят и скоростната кутия са проектирани така, че да не навлязат в купето.

Въздушни възглавници (SRS)*

Новият Forester е серийно оборудван с предни и предни странични въздушни възглавници, въздушни възглавници завеси и възглавница за колената на водача. Това допринася за високото ниво на защита на всички пътуващи, в случай на удар.
* SRS: Допълнителна предпазна система. Тя е ефективна, когато се използва в съчетание с предпазните колани.

EyeSight

Технология за подпомагане на водача Subaru EyeSight

EyeSight*1, авангардната система на Subaru за подпомагане на управлението служи като втори чифт очи за пътя пред вас, използвайки две стерео камери, улавящи триизмерни цветни изображения с отлично качество на разпознаване, близко до човешкото око.
Когато установи потенциална опасност, като автомобили, мотоциклети, велосипеди и пешеходци*2, системата предупреждава водача и дори задейства спирачките при необходимост, което позволява още по-уверено шофиране и спокойствие на духа.

Адаптивен круиз контрол

Когато разпознае превозно средство отпред, Адаптивният круиз контрол поддържа определено разстояние от движещото се превозно средство чрез постоянно следене на разстоянието и разликата в скоростите като настройва двигателя, трансмисията и спирачките за поддържане на скоростта, в съответствие с потока на трафика в широк диапазон от 0 км/ч до 180 км/ч. Предназначен за използване по магистрали или други подобни пътища, Адаптивният круиз контрол може да открива движещия се отпред автомобил и неговите спирачни светлини, като спомага да се движите в унисон с трафика при често спиране и потегляне и осигурява удобство и комфорт при дълги пътувания.

Предупреждение за криволичене в рамките на пътната лента и Предупреждение за напускане на пътната лента

При скорост от около 60 км/ч или повече, Предупреждението за криволичене в рамките на пътната лента ви помага да останете нащрек в случай на нестабилно движение в лентата за движение, чрез звуков сигнал и мигащ светлинен индикатор. Когато се движите със скорост от 50 км/ч или повече Предупреждението за напускане на пътната лента ви уведомява със звуков сигнал и мигащ светлинен индикатор при напускане на пътната лента без сигнализиране.

Предупреждениe за потегляне на водещия автомобил

Когато сте спрели и движението пред вас потегли отново, Системата за предупреждение за потегляне на водещия автомобил ви напомня със звуков сигнал и светлинен индикатор да предприемете действия.

Асистент за спазване на пътната лента /Извънреден асистент за спазване на пътната лента

При скорост около 65 км/ч или повече, ако автомобилът започне да напуска лентата за движение без водачът да е пуснал мигач, Асистентът за спазване на пътната лента може, чрез задействане на волана, да предотврати напускането на лентата. В допълнение, ако системата открие наличието на приближаващи превозни средства, Извънредният асистент за спазване на пътната лента въздейства върху волана независимо от това дали мигачът е пуснат.

Система за спиране преди сблъсък*2

Когато усети предстоящ сблъсък с моторно превозно средство или друго препятствие отпред, Системата за спиране преди сблъсък може да предупреди водача със звуков сигнал и светлинен индикатор на таблото. Ако водачът не предприеме действия, за да избегне сблъсъка, системата може да задейства спирачките, за да предотврати сблъсъка или намали удара. Ако водачът на превозното средство предприеме действия за избягване на инцидента, Системата за спиране преди сблъсък може да помогне на водача за цялостно задействане на спирачките.

Управление на дроселовата клапа преди сблъсък

Когато системата EyeSight открие препятствие пред вас, но вие потеглите с автомобила напред, вместо назад, Управлението на дроселовата клапа преди сблъсък издава няколко кратки звукови сигнала, включва мигащ индикатор и намалява мощността на двигателя, за да ви помогне да избегнете челен удар.
*1 EyeSight е система за подпомагане при шофиране, която може да не работи оптимално при всякакви условия на шофиране. Водачът е винаги отговорен за безопасното и внимателно шофиране и за спазването на правилата за движение. Ефективността на системата зависи от много фактори, като например поддръжката на превозното средство, метеорологичните и пътни условия. Консултирайте се с Ръководството нa потребителя за пълни подробности относно работата на системата и нейните ограничения, включително функции, упоменати в този сайт. *2 Системата за спиране преди сблъсък може да не работи при всички ситуации. Не всяка ситуация може да отговаря на необходимите условия, в които системата EyeSight работи оптимално. Това зависи от разликата в скоростта до обектите, височината на обекта и други условия.

Driver Monitoring System (DMS) / Система за наблюдение на водача

Иновативни технологии на Subaru

Системата за наблюдение на водача е нова технология за лицево разпознаване, която чрез специална камера открива признаци на умора или разсейване у водача и го предупреждава за това.

Безопасност, комфорт и удобство за всеки водач.

Технологията Driver Monitoring System* разпознава до пет предварително запаметени водача, за да предостави посочените по-долу индивидуални настройки за всеки водач с цел персонализирано и удобно шофиране.

Автоматично регулиране на позицията на седалката

Системата разпознава до пет водача, независимо от възрастта или структурата на тялото, и автоматично регулира позицията на седалката според предварително запаметената настройка за водача.

Автоматично регулиране на страничните огледала

DMS удобно регулира външните огледала според предварително запаметената настройка за водача.

Автоматични настройки на мултифункционалния дисплей

Последните настройки на мултифункционалния дисплей за всеки водач, включително информацията за индивидуалния разход на гориво, се възстановяват автоматично за негово удобство.

Автоматични настройки на климатичната система

Системата запомня и възстановява последните използвани настройки на климатичната система за всеки водач, за да осигури комфортна и приятна обстановка в купето.

Предупреждение

Когато DMS разпознае затваряне на очите на водача или поглед встрани за по-дълъг период от време, тя определя, че водачът е разсеян или сънлив, и предупреждава водача чрез звукови и визуални сигнали на приборното табло и мултифункционалния дисплей. звукови и визуални сигнали на приборното табло и мултифункционалния дисплей.
* Предлага се за версии STYLE и PREMIUM.
Водачът е винаги отговорен за безопасното и внимателно шофиране и за спазването на правилата за движение. Не разчитайте само на функциите на Driver Monitoring System за безопасно шофиране. Съществуват ограничения на функциите на тази система. Консултирайте се с Ръководството за експлоатация за пълни подробности относно работата на системата и нейните ограничения. Попитайте вашия дилър на Subaru за повече подробности.