Subaru Crosstrek e вече при нас! | БУЛТРАКО МОТОРС АД

Subaru Crosstrek e вече при нас!

Subaru Crosstrek
Subaru Crosstrek
Subaru Crosstrek
Subaru Crosstrek
Subaru Crosstrek
Subaru Crosstrek
Subaru Crosstrek

Ще откриете четвъртото поколение на модела, наследник на SUBARU XV в шоурума ни

 

Четвъртата генерация на модела SUBARU XV е вече в шоурума ни, но наследникът е с ново име. Crosstreck е комбинация от думите “crossover” ("кросоувър"), класът към който принадлежи автомобилът, и “trekking” ("трекинг"), което подсказва свободата и възможността да се отиде навсякъде.

Новото поколение идва 11 години след лансирането на XV в Европа и 2 200 000 продадени автомобила в света. Макар и с ново име моделът запазва отличителната комбинация от Symmetrical All-Wheel Drive (S-AWD) (Симетрично задвижване на всички колела) с e-BOXER (хибридната задвижваща система e-BOXER) при подобрени показатели за безопасност, забавление и надеждност.

 

e-BOXER

Системата e-BOXER разполага с 2,0-литров хоризонтално разположен 4-цилиндров двигател с директно впръскване и мощност 136 к.с., комбиниран с електромотор (16,7 к.с.) в специално модифицираната трансмисия Lineartronic. Хибридната задвижваща система спомага за реализирането на още по-нисък център на тежестта и по-добро разпределение на масата. Системата e-BOXER регулира съотношението на разпределение на мощността между двигателя с вътрешно горене и електрическия мотор спрямо условията на шофиране, като превключва между три режима: Engine driving (Задвижване с двигателя), EV driving (Електрическо задвижване) и Motor Assist driving (Задвижване с подпомагащ електрически мотор).

Symmetrical All-Wheel Drive (Симетрично задвижване на всички колела)

Symmetrical All-Wheel Drive (Симетричното задвижване на всички колела) е отличителна характеристика на японския производител вече повече от половин век. Тя осигурява безопасност и проходимост при всякакви метеорологични условия, а Active Torque Vectoring (Активно векторно управление на въртящия момент) предлага подобрени маневреност и представяне в завои.

Subaru Global Platform (Глобална платформа на Subaru)

Подобренията при Subaru Global Platform включва усъвършенствано динамично представяне на шасито и каросерията. Подобрената стабилност при шофиране е постигната чрез увеличаване на устойчивостта на усукване с 10%. Добавени са подсилващи елементи и стоманени листове с висока якост, за да се подобри безопасността в случай на сблъсък, а оптимизираната рамка на вътрешните панели на капака подобрява защитата на пешеходците.

Дизайн, простор и комфорт при шофиране

Външният дизайн на новия Crosstrek с отсечени и динамични линии изразява неговата здрава и сурова природа и следва философията на Subaru DYNAMIC x SOLID.

Интериорът на новия Crosstrek е проектиран така, че да съчетава изисканата естетика с максималните функционалност и комфорт за водача и пътниците.

Освен че осигурява на водача оптимална позиция за шофиране, просторният интериор е блести с по-голямото разстояние между центровете на седалките.

Новият Crosstrek предлага до 1314 литра пространство в багажника, чиито ниска височина и широк отвор улесняват товаренето и разтоварването.

Седалките са разработени с с помощта на медицински експерти, като са изследвани по-задълбочено нови фактори, оказващи влияние върху комфорта при шофиране и умората. Значително е намалено клатенето на главата*1*2, както и звуковото налягане в купето*3.

Информационно-развлекателната система на новия Crosstrek е с лесен за използване интерфейс и с 11,6-инчов централен информационен дисплей с пълен HD сензорен панел. Сензорните бутони са допълнени и от класически физически.

Информационно-развлекателната система вече разполага със заключване с PIN код, предназначен да предотврати изтичане на лична информация. Тя уведомява потребителя, ако Crosstrek напусне предварително зададена зона.

Приет е нов метод за задаване на дестинация с помощта на what3words*4, който позволява на потребителите да идентифицират точните местоположения, като задават дестинации въз основа на съответните думи. Crosstrek осигурява и подобрена свързаност, съвместима с безжични Apple CarPlay*5 и Android Auto™™*6.

Офроуд възможности

Системата X-MODE контролира двигателя, трансмисията, системата за задвижване на всички колела и спирачките за оптимално сцепление върху предизвикателни терени. Разполага и с функция Hill Descent Control (Контрол на спускането по наклон), която позволява на водача да кара надолу по стръмни наклони с безопасна и постоянна скорост, без да натиска педала на спирачката и да се съсредоточи единствено върху управлението на автомобила. При новия Crosstrek и за първи път при Subaru, системата X-MODE вече е налична и при шофиране на заден ход в хибриден режим.

 

Crosstrek идва с минимален пътен просвет от 220 мм, заедно с подобрени ъгли на заход и отход, което го прави подходящ за широк спектър от офроуд дейности и маршрути. Освен това има възможност за теглене на прикачен товар с тегло до 1270 кг.

Безопасност

Новият модел разполага с най-новата версия на технологията EyeSight, включената стандартно системата на Subaru за подпомагане на водача със стерео камера с почти удвоен обхват на разпознаване. Въведена е и допълнителна монокулярна камера. Новата система разпознава двуколесни превозни средства и пешеходци отляво и отдясно на автомобила. Електрически усилвател на спирачките е с подобрено усилване.

Въведени са и 5 нови функции: Front Pre-Collision Braking / Система за спиране преди сблъсък с препятствие отпред), Autonomous Emergency Steering / Автономно завиване в извънредна ситуация, Traffic Sign Recognition / Разпознаване на пътни знаци, Intelligent Speed Limiter / Интелигентен ограничител на скоростта, Manual Speed Limiter / Ръчен ограничител на скоростта, Emergency Lane Keep Assist / Асистент за спазване на лентата в извънредна ситуация, а 4 функции са подобрени: Pre-Collision Braking / Система за спиране преди сблъсък, Lane Departure Prevention / Предотвратяване на напускане на лентата, Lane Centering Function / Контрол за центриране в пътната лента, Adaptive Cruise Control / Адаптивен круиз контрол.

Други стандартни функции на оборудване включват Автоматично спиране на заден ход / RAB - Reverse Automatic Breaking, Система за наблюдение на водача / DMS - Driver Monitoring System и Система за следене на мъртвата зона и страничния трафик / SRVD - Subaru Rear Vehicle Detection. Добавени са и някои функции за безопасност, внедрени за първи път в Subaru, като LED светлини за завиване, както и странични въздушни възглавници за седалката на водача (общо девет въздушни възглавници).

Новият Crosstrek се предлага с 3 нива на оборудване - STYLE, STYLE XTRA и PREMIUM в 9 различни цвята (включително три нови, ексклузивни само за този модел: Sun Blaze Pearl, Oasis Blue, Offshore Blue Metallic). Цените започват от 72 700 лева за STYLE и стигат до 81 100 лева за PREMIUM (плюс 990 лева за боя перла или металик).

 

*1: Намаляване на клатенето на главата спрямо клатенето на купето на автомобила: подобрение с приблизително 15% в сравнение със SUBARU XV.

*2: Клатене на главата по вълнообразни пътища: клатенето на главата (пътническа седалка) е намалено с приблизително 44%.

*3: Коефициент на намаляване на звуковото налягане в купето (при движение с 20 км/ч): подобрение с приблизително 50% в сравнение със SUBARU XV.

*4: what3words е информационна услуга за местоположението, предоставяна от what3words Limited.

*5: Apple CarPlay е регистрирана търговска марка на Apple Inc. в Съединените щати и в други държави.

*6: Android Auto е регистрирана търговска марка на Google Inc. в Съединените щати и в други държави.