Subaru Crosstrek дебютира на Camping & Caravaning Expo 2024 | БУЛТРАКО МОТОРС АД

Subaru Crosstrek дебютира на Camping & Caravaning Expo 2024

Subaru Crosstrek
Subaru Crosstrek
Subaru Crosstrek

Посетителите на изложението ще могат да видят още и друг водещ модел от японската марка - Forester.

Subaru Crosstrek отбелязва своята официална премиера на изложението Camping & Caravaning Expo 2024, което започва от днес в бившия увеселителен парк "София Ленд" и продължава до края на уикенда. Новият модел е наследник на превърналия се в бестселър на японската марка Subaru XV и името му е комбинация от думите “crossover” ("кросоувър") и “trekking” ("трекинг"). То не само отлично описва модела, но олицетворява идеята за свободата да се движиш навсякъде, както в градска среда, така и извън пътя.

Външният дизайн на Crosstrek отразява неговата здрава и сурова природа в унисон с философията на Subaru DYNAMIC x SOLID.

Интериорът му е проектиран така, че да съчетава изискан естетически вкус с максимум функционалност и комфорт за шофьора и пътниците. Солидността на екстериора се предава и вътре в купето, но е съчетана с качествата на автомобилите от по-висок клас.

Информационно-развлекателната система на новия Crosstrek е с лесен за използване интерфейс и с 11,6-инчов централен информационен дисплей с пълен HD сензорен панел. Освен сензорните бутони, продължават да се предоставят и класическите физически бутони за операции, които водачите трябва да извършват, без да отклоняват погледа си за безопасно шофиране.

Новият Subaru Crosstrek е оборудван със системата X-MODE, която контролира двигателя, трансмисията, системата за задвижване на всички колела и спирачките за оптимално сцепление върху хлъзгави повърхности и стръмни наклони. Могат да бъдат избрани различни режими на шофиране, за да отговарят на различните пътни настилки и условия на шофиране. Системата X-MODE разполага и с функция Hill Descent Control (Контрол на спускането по наклон), която позволява на водача да кара надолу по стръмни наклони с безопасна и постоянна скорост, без да натиска педала на спирачката и да се съсредоточи единствено върху управлението на автомобила. При новия Crosstrek и за първи път при Subaru, системата X-MODE вече е налична и при шофиране на заден ход в хибриден режим. Crosstrek идва с минимален пътен просвет от 220 мм, заедно с подобрени ъгли на заход и отход, което го прави подходящ за широк спектър от офроуд дейности и маршрути.

Новият модел разполага с най-новата версия на технологията EyeSight, системата на Subaru за подпомагане на водача със стерео камера. Има двойно по-широк обхват на разпознаване. Инсталирана е допълнителна монокулярна камера, за да се подобри още повече ефективността на безопасността. Освен това в предната част е инсталирана радарна система, която разпознава двуколесни превозни средства и пешеходци отляво и отдясно на автомобила.

Новият Crosstrek се предлага с три нива на оборудване STYLE, STYLE XTRA и PREMIUM в 9 различни цвята. Ориентировъчните цени започват от 72 700 лева за ниво STYLE до 81 100 лева за ниво PREMIUM (плюс 990 лева за боя перла или металик).

Посетителите на Camping & Caravaning Expo ще имат възможност да разгледат Subaru Crosstrek отблизо. Събитието се провежда от 12 до 14 април на нова локация - бившия увеселителен парк София Ленд на бул. Вапцаров в Лозенец. Вход - свободен. Заповядайте и при интерес не се колебайте да се свържете със Subaru Пловдив.