SOLTERRA, първият глобален изцяло електрически автомобил на Subaru направи своя световен дебют | БУЛТРАКО МОТОРС АД

SOLTERRA, първият глобален изцяло електрически автомобил на Subaru направи своя световен дебют

- BEV моделът е ново допълнение към SUV гамата на Subaru Токио, 11 ноември 2021 г., Subaru Corporation представи днес SOLTERRA, новия си електрически автомобил с батерия (BEV). SOLTERRA (Прототип) При разработването на SOLTERRA, първият BEV на марката, който ще бъде пуснат в световен мащаб, Subaru има за цел да надхвърли различните очаквания на клиентите за BEV, като направи практичен автомобил, за да могат клиентите да го избират удобно и с увереност, тъй като този автомобил ще бъде крайъгълният камък на бъдещите BEV на Subaru. В същото време, като SUV на Subaru, целта е да се създаде автомобил, който настоящите клиенти да възприемат като истинско Subaru.

Започвайки от новите ценности, които BEV може да предложи и комбинирайки ги със ценностите „наслаждение и спокойствие“, които Subaru разработва в продължение на много години, SOLTERRA е създаден като автентичен, но екологичен SUV, който предлага същото спокойствие на духа като другите SUV модели от гамата на Subaru.

Външен и вътрешен дизайн

- Плавно оформената шестоъгълна решетка изразява енергийната ефективност на BEV. Каросерията с хоризонтална ос, започваща от решетката и динамичните калници, показват здравината, типична за SUV.

- Ниско разположеното арматурно табло и високо монтирани измервателни уреди които се виждат над волана, за първи път за Subaru, засилват усещането за простор.

e-SUBARU Global Platform

- Използвайки уменията, придобити от високо признатата Subaru Global Platform, Subaru Corporation и Toyota Motor Company съвместно разработиха глобалната платформа e-SUBARU Global Platform, предназначена за BEV. e-SUBARU Global Platform дава възможност за изживяване с превъзходна динамика на шофиране, предлагайки висока стабилност и управление, което реагира линейно на действията на водача. - Батериите с голям капацитет са поставени под пода, тъй като това е BEV, и чрез използването на батериите като част от конструкцията се постига нисък център на тежестта и висока якост и твърдост на каросерията.

Характеристики на шофиране / AWD система

- SOLTERRA предлага нова система, която задвижва предните и задните колела с отделни електрически двигатели. Възползвайки се от опита на Subaru натрупан в продължение на много години в технологията на задвижването на всички колела, - технология, която контролира прецизно четирите гуми - пъргавата реакция на електрическите двигатели и гъвкавото разпределение на задвижващата сила между предната и задната част позволяват на SOLTERRA да се възползва напълно от сцеплението на четирите колела и предлага изживяване при шофиране, което носи увереност и спокойствие. - Подобно на другите SUV модели на Subaru, SOLTERRA е оборудван със X-MODE система за управление на задвижването на всички колела, която подобрява усещането за безопасност при неравни пътища. Чрез добавяне на новата функция Grip Control, която позволява на автомобила да се движи с постоянна скорост, като същевременно го стабилизира дори при неравни пътища, възможностите за проходимост се подобряват допълнително.

Безопасност

- Чрез създаване на всяка част на конструкцията от нулата и оптимизиране на здравината на материалите, SOLTERRA постига същевременно намаляване на теглото и по-голяма безопасност в случай на сблъсък. - В случай на сблъсък, конструкцията прехвърля натоварването към множество части от каросерията на автомобила, които ефективно поглъщат енергията на удара. Шасито защитава не само пътниците в превозното средство, но и оборудването с високо напрежение в електрическия автомобил.

SOLTERRA е автомобил, който играе важна роля за SUBARU, компания, която има за цел да „донесе щастие на всички“, да се изправи пред предизвикателствата на глобалното затопляне и изменението на климата и да продължи да дарява усмивки в бъдеще. Този модел е разработен съвместно от Toyota и SUBARU, които влязоха в нов бизнес и капиталов съюз през септември 2019 г. Двата производителя обединиха технологии и знания, които са част от експертизата навсеки едни от тях под мотото „Да правим все по-добри автомобили заедно“ и инженерите на двете компании разработиха автомобила заедно, докато участваха в приятелско съперничество. Пускането в продажба на SOLTERRA ще започне до средата на 2022 г. на различни пазари, включително Япония, САЩ, Канада, Европа и Китай.