Новият изцяло електрически SUV автомобил на SUBARU ще се казва „SOLTERRA” | БУЛТРАКО МОТОРС АД

Новият изцяло електрически SUV автомобил на SUBARU ще се казва „SOLTERRA”

Първият глобален електрически автомобил на марката цели съжителство в
хармония с природата
- Електрически SUV с батерия, който SUBARU разработва съвместно с Toyota Motor
Corporation
- Конструиран на e-SUBARU GLOBAL PLATFORM, платформа предназначена за изцяло
електрически автомобили и съвместно разработена с Toyota
- Превиден да бъде пуснат в продажба на пазари включващи Япония, САЩ, Канада,
Европа и Китай в средата на 2022 г. Токио, 11 май 2021 г. - SUBARU Corporation обяви днес, че изцяло новият глобален електрически SUV с батерия на SUBARU ще се казва "SOLTERRA" и е предвиден да бъде пуснат в продажба през 2022 г.

"SOLTERRA" е изцяло новият, изцяло електрически SUV от C-сегмента и ще бъде първият автомобил Subaru конструиран на e-SUBARU GLOBAL PLATFORM, платформа предназначена за електрически автомобили с батерия (BEV)

Платформата e-SUBARU GLOBAL PLATFORM, която бе съвместно разработена от Subaru и Toyota, дава възможност да се изграждат ефективно различни видове електрически автомобили чрез комбинация от множество модули и компоненти, като предната, централната и задната част на автомобил. Докато двете компании обединиха своите знания, за да създадат изцяло нова платформа,  стремежът на Subaru беше да реализира превъзходна пасивна безопасност и стабилност на автомобила, области които Subaru винаги е развивал, също и в тази предназначена за BEV платформа. Не само платформата, SUV автомобилът “SOLTERRA” бе съвместно разработен с Toyota и широкото поле на сътрудничество включва продуктово планиране, дизайн и оценка на представянето на автомобила. В тази разработка двете компании съчетават своите силни страни, като дълго разработвана технология за задвижване на всички колела на Subaru и изключителната технология за електрификация на автомобилите на Toyota, за да създадат нов SUV автомобил с характеристики, които може да предложи само изцяло електрически автомобил.

Името “SOLTERRA” бе създадено чрез съчетаване на думите “SOL” и “TERRA”, латинските думи за съответно „слънце“ и „земя“. Subaru нарече по този начин своя електрически автомобил, за да покаже своето уважение към майката природа и по-задълбочено подобряване на съжителство с нея, заедно със своите потребители и да представи своя ангажимент да превъплати възможностите да стигнат навсякъде на традиционните Subaru SUV в напълно електрически автомобил. “SOLTERRA” ще се присъедини към гамата SUV автомобили на SUBARU, представлявана от OUTBACK, FORESTER и SUBARU XV и ще бъде пуснат в продажба до средата на 2022 г. в, Япония, САЩ, Канада, Европа и Китай.