FORESTER e-BOXER - премиера на Автомобилен салон София 2019 | БУЛТРАКО МОТОРС АД

FORESTER e-BOXER - премиера на Автомобилен салон София 2019

  • Напълно новият FORESTER e-BOXER е оборудван с новата задвижваща система e-BOXER, съчетаваща подпомагащ електрически мотор и бензинов двигател SUBARU BOXER
  • FORESTER e-BOXER предлага нова платформа, технология за лицево разпознаване*, нова система X-Mode и автоматично спиране при заден ход*

Субару Италия, официалният представител на Subaru за България, ще представи изцяло новия модел FORESTER e-BOXER като премиера за България на Автомобилен Салон София 2019.

 

Почитателите на марката ще могат да видят отблизо новото пето поколение на популярния модел на щанда на Subaru в Интер Експо Център между 12 и 20 октомври тази година.

 

  • Новият FORESTER e-BOXER – традиция и иновации в едно

От 1997 г. насам FORESTER печели доверието на клиентите с безопасност и надеждност. Петото поколение FORESTER съчетава наследството на Subaru, доверието в марката и иновации. Конструиран на Глобалната Платформа на Subaru (SGP), новият FORESTER предлага превъзходно пътно поведение и стабилност, високи нива на безопасност, по-добро управление и комфорт при шофиране и изключително ниски нива на вибрации. Новият модел изразява “Dynamic x Solid” философията на дизайна на Subaru. Екстериорът излъчва сила и стабилност с новите странични линии.

По-безопасен от всякога, новият FORESTER разполага с усъвършенствани технологии за безопасност и е най-технологично напредналият модел в европейската гама на Subaru. Той се предлага стандартно с EyeSight технологията за подпомагане на водача и добавя към своите способности и Driver Monitoring System*, технология за лицево разпознаване, която предупреждава водача при умора или разсеяност по време на път. Новият модел  FORESTER също въвежда и функция Reverse Automatic Braking* /автоматично спиране при заден ход/, за подпомагане на предотвратяването на удари при заден ход.

Новият модел е най-просторният и способен FORESTER и предлага висококачествен интериор, широко вътрешно пространство и удобно товарно отделение, с компактна батерия и минимално отражение върху пространството за пътници и товари. Общата широчина на FORESTER е увеличена с 20 мм за по-добър комфорт на предните седалки. Междуосието е по-дълго с 30 мм, а разстоянието между предната и задната седалка е увеличено с 33 мм за по-удобно седене.

Със своите 220 мм пътен просвет и сериозни ъгли на заход и отход и междуосов ъгъл, новият FORESTER е добре подготвен за приключения извън пътя. Режимът X-Mode вече се предлага с две функции, за да отговори на различни условия на пътя и времето.

Новият модел запазва отличителната комбинация от Симетричното задвижване на всички колела с новата система на задвижване e-BOXER.

  • Subaru e-BOXER
     

Новият FORESTER e-BOXER е оборудван с най-новата задвижваща система на Subaru - e-BOXER. Тя съчетава 2.0-литров хоризонтално разположен бензинов двигател с директно впръскване с 80% нови компоненти, електрически мотор и специално разработена трансмисия Lineartronic, за по-гладко, по-линейно, бързо реагиращо ускорение и изключително отзивчив въртящ момент.

 

Системата Subaru e-BOXER контролира разпределението на мощността между бензиновия двигател  и електрическия мотор в зависимост от условията на движение и предлага три режима на работа: Engine driving /Задвижване с двигателя/, EV /Електрическо задвижване/, Motor Assist driving /Задвижване с подпомагащ електрически мотор/.

Електрическият мотор задвижва автомобила от място или при ниска скорост, осигурявайки по-тихо движение с нулево излъчване на вредни емисии. В зависимост от състоянието на автомобила и батерията, той може да измине в режим EV разстояние до 1,6 км и да достигне скорост до 40 км/ч. При средна скорост, мощността на електрическия мотор и тази на двигателя се комбинират за отзивчиво, линейно и икономично ускорение, а при високи скорости 2.0-литровият BOXER двигател с директно впръскване задвижва автомобила, като същевременно зарежда батерията. Системата e-BOXER осигурява и по-нисък разход на гориво в градски условия, в движение с множество спирания и тръгвания, като икономията на гориво може да стигне до 11% спрямо настоящата 2.0-литрова бензинова версия на двигателя.

Електрическият поддържащ мотор и комплектът батерии са надлъжно разположени. Моторът е поставен близо до центъра на тежестта, а батерията и други компоненти са разположени над задната ос, предлагайки още по-нисък център на тежестта и по-добър баланс на разпределение на масите между предната и задната част на автомобила.

­­­­­­­­­­­­­­­­­

* Опция

Информация за Субару Италия

Субару Италия е оторизиран дистрибутор на Subaru за Италия, Австрия, Словакия, Словения, Хърватия и България. Субару Италия е фирма с повече от 30 години история, присъства на българския пазар от 2014 г. и има три официални дилъра в страната: Субару Моторс София, Веко Ойл Габрово и Бултрако Моторс Пловдив.

 

Модел

 

 

 

FORESTER e-BOXER

Размери

Дължина

мм

4 625 

 

Широчина

мм

1 815 

 

Височина

мм

1 730 

Двигател с вътрешно горене 

 

Тип

 

Хоризонтално разположен четирицилиндров бензинов двигател с директно впръскване

Обем

cm3

1 995 

Макс. Мощност

kW (к.с.) / об/мин

110 (150) / 5 600 -6 000

Макс. Въртящ момент

Nm (kgfm) /об/мин

194 (19.8)/4 000

Електрически мотор

Макс. Мощност

kW (к.с.)

12.3 (16.7)

Батерия

 

Тип

 

Литиево-йонна

Капацитет

V

118 

Макс. Мощност

kW

13.5

Трансмисия

 

 

Lineartronic, Symmetrical AWD

Разход на гориво

л/100 км /WLTP/

комбиниран цикъл на движение

 

8,1

Емисии CO2 г/км /WLTP/

комбиниран цикъл на движение

 

185