Очаквайте скоро европейската Solterra | БУЛТРАКО МОТОРС АД

Очаквайте скоро европейската Solterra

SOLTERRA, четвъртият SUV в европейска ни гама, е първият автомобил на Subaru с нулеви емисии. Името SOLTERRA съчетава две латински думи: Sol (Слънце) и Terra (Земя) – и изразява намерението на Subaru да продължи да се развива, като използва отговорно нови, алтернативни технологии.
SOLTERRA е истински автомобил Subaru със своята система за постоянно задвижване на всички колела (AWD). Задвижван е от два независими 80 kW електрически двигателя (по един на всяка ос - предна и задна), които осигуряват 160 kW мощност, 336 Nm въртящ момент. С нисък център на тежестта SOLTERRA има минимален просвет от 210 мм.
Подобно на другите SUV модели на Subaru, SOLTERRA е оборудван с X-MODE система за управление на задвижването на всички колела, която подобрява усещането за безопасност при неравни пътища. SOLTERRA разполага с нова функция Grip Control, която се възползва напълно от идеалното разпределение на мощността на двата ѝ независими двигателя, за да увеличи контрола на сцеплението.
SOLTERRA идва с нов пакет за безопасност, SUBARU Safety Sense, който покрива цялостната безопасност в още по-широк набор от ситуации.

Припомняме, че напълно новият SUV, кръстен на обединението на латинските думи „SOL“ (Слънце) и „TERRA“ (Земя), е изграден върху глобалната платформа e-Subaru Global Platform, нова архитектура, посветена на електрически автомобили с батерии. "SOLTERRA" въплъщава надеждността на марката Subaru, авангардни технологии за безопасност и легендарната техника на задвижване на всички колела, в изцяло електрически, щадящ околната среда SUV. "SOLTERRA", първият изцяло електрически SUV на Subaru, ще бъде пуснат в продажба през 2022 г.

Видеото можете да гледате на официалния уебсайт на Subaru за България.