Новият Subaru Forester моделна година 22 | БУЛТРАКО МОТОРС АД

Новият Subaru Forester моделна година 22

- 25 години от пускането на пазара и над 4,5 милиона продадени автомобила Forester в цял свят
- Обновен дизайн
- 4DVENTURE, оборудването за любителите на дейностите на открито
- Обновена система EyeSight (версия v4) с 2 нови функции
- Forester също така е подобрен с e-Active Shift Control и Gesture Control

През 2022 г. се навършват 25 години от пускането на пазара на първия Forester през 1997 г. Оттогава този емблематичен модел, предшественик на днешните SUV, е избран от над 4,5 милиона клиенти по целия свят, 357 000 в Европа и е спечелил над 90 награди, най-вече по отношение на безопасността.
След появата на петото поколение, в което дебютира хибридната система за японската марка, Forester се обновява с моделна година 22 /MY22/, като носи със себе си важни новости, които го правят още по-привлекателен както от естетическа, така и от технологична гледна точка с нови характеристики, които подобряват безопасността, комфорта и удоволствието от шофирането.
Външният дизайн на модела е преосмислен чрез промени, които придават на този SUV по-спортна и агресивна визия. По-специално, дизайнът на предната част внушава по-голяма солидност и здравина благодарение на обновения дизайн на фаровете, които оставят повече място за предната решетка, чийто размер е увеличен.

4DVENTURE
Отново се представя версията 4DVENTURE, специално разработена за всички любители на дейностите на открито, която се откроява със спортен и динамичен външен вид, придавайки на Forester още повече индивидуалност и правейки го идеален за приключения и за любителите на спорта и на дейностите на открито.Новата версия 4DVENTURE се характеризира с редица детайли, които правят дизайна уникален както отвън, така и отвътре. Правят впечатление оранжевите елементи, които се открояват на фона на черния цвят на предната и на задната броня, на страничните профили и на релсите на багажника на покрива. Черният цвят доминира в предната решетка, обгражда обновените шестоъгълни фарове за мъгла и украсява 18-инчовите алуминиеви джанти. Накрая тези два цвята се съчетават в специалната емблема e-BOXER, която е поставена на задната врата и под огледалата.
В купето оранжевият цвят отново изпъква върху профилите на вентилационните отвори и по скоростния лост и украсява арматурното табло, волана, вратите и шевовете на седалките. Както и при Outback 4DVENTURE, седалките са изработени от водоотблъскваща материя и заедно с постелките за пода и водоустойчивата подложка на багажника ще Ви позволят да се потопите във всеки сценарий с максимална безгрижност.

EyeSight v4
Новият Forester вече е оборудван с най-усъвършенстваната система за подпомагане на водача на Subaru – EyeSight Driver Assist Technology, системата за предотвратяване на сблъсъци със стереокамери, които вече са способни да наблюдават още по-широко и почти удвоено зрително поле. С четвъртата техническа актуализация към множеството функции, налични в предходния модел, се добавят две важни нови функции, които отново подчертават голямото внимание на Subaru към безопасността. Безопасност, която все повече се превръща в отличителен елемент на 6-звездната марка.

e-Active Shift Control
С моделна година 22 в цялата гама на Forester се добавя e-Active Shift Control, като тази функция се активира, когато автомобилът е в спортен режим: когато водачът натисне педала на спирачката преди влизане в завой, се симулира понижаване на предавката с двоен ефект – увеличаване на двигателното спиране в завоя и улесняване на бързото ускорение, тъй като оборотите на двигателя вече са близо до максималния въртящ момент.

X-MODE
С 220 милиметра пътен просвет Forester се чувства отлично и извън пътя, с двойната функция X-MODE (с режими [SNOW/DIRT] и [DEEP SNOW/MUD], за различни метеорологични и пътни условия. При новия модел е добавена функция, която изключва системата X-MODE, с възможност за автоматично повторно включване, когато скоростта на автомобила падне под 35 км/ч, което позволява на водача да се концентрира повече върху шофирането, без да се налага да задейства отново превключвателя.

e-BOXER
Новият Forester MY22 е оборудван със задвижване
e-BOXER – ново поколение задвижваща система на Subaru, която комбинира електрически блок с двата стълба на технологията на Subaru: двигателят BOXER и симетричната AWD (Симетрично задвижване на всички колела). Става въпрос за 2-литров, 4-цилиндров двигател с директно впръскване на горивото (с мощност 150 конски сили от 5600 до 6000 об/мин и въртящ момент 194 Nm при 4000 об/мин), 80% от компонентите на който са обновени, в комбинация с електромотор в трансмисията Lineartronic с мощност 16,7 конски сили и въртящ момент 66 Nm.
Електрическият блок и батерията са надлъжно разположени. По проект двигателят BOXER е разположен много ниско, а батерията и други компоненти са разположени над задния мост. Това разположение допринася за още по-нисък център на тежестта с по-добро разпределение на масите между предната и задната част на автомобила, давайки на водача онова неповторимо усещане при шофиране, което отличава автомобилите на японската марка.

Оборудване
Subaru Forester e-BOXER се предлага в четири версии на оборудване: Free, Style, Premium и 4DVENTURE. Първите три се различават по размера на алуминиевите джанти (17-инчови или 18-инчови), интериора от кожа или текстил и затъмнените задни стъкла, но не и по отношение на превантивната, активната и пасивната безопасност. Освен че е идеална за приключения, версията 4DVENTURE не е лишена от нищо. Предлага цялото стандартно оборудване на версията PREMIUM с изключение на кожените седалки, които са заменени с новата водоотблъскваща спортна тапицерия, алуминиевите педали и отопляемите задни седалки. Предлага се в два цвята, които още повече подчертават детайлите: Crystal White Pearl и Magnetite Grey Metallic.