Новият Subaru Forester e-BOXER с награда Best in Class 2019 от Euro NCAP | БУЛТРАКО МОТОРС АД

Новият Subaru Forester e-BOXER с награда Best in Class 2019 от Euro NCAP

  • Subaru Forester e-BOXER е отличен от Euro NCAP*1 като най-добър в категорията Small Off-Road/MPV
  • Това е втората награда "Best in Class", присъдена на Subaru от Euro NCAP
  • Новият Forester e-BOXER постигна най-високата, постигана някога, оценка в своя клас*2 в теста за защита на деца в автомобила

 

Завентем, 8 януари 2020 г. – Subaru Europe, европейското подразделение на Subaru Corporation, обяви днес, че изцяло новият Subaru Forester e-BOXER (европейска спецификация) е обявен за “Best in Class 2019” в сегмента Small Off-Road/MPV (Малък офроуд/многофункционален автомобил) – награда, присъждана на най-добре представилия се автомобил от всеки клас при тестовете за безопасност на Европейската програма за оценка на нови автомобили (Euro NCAP) за 2019г.

За втори път Subaru печели това престижно отличие за безопасност след SUBARU XV и Impreza, отличени като “Best in Class 2017” в категорията Small Family Car (малък семеен автомобил).

 

Изцяло новият Subaru Forester e-BOXER получи максималните пет звезди, постигайки изключителни резултати във всичките четири категории за оценка (защита на възрастни в автомобила, защита на деца в автомобила, уязвими участници в движението по пътищата, асистенти за безопасност) и регистрирайки исторически най-високия резултат в своя клас в категория "Защита на деца в автомобила" на тестовете Euro NCAP 2019.

 

В световен мащаб Forester от пето поколение беше отличен с важни награди: в Япония Forester спечели "Първа награда JNCAP*4" за 2018 в теста за оценка на безопасността при сблъсък според Японската програма за оценка на нови автомобили (JNCAP)*5 и най-високата оценка за автомобил с усъвършенствана сигурност (ASV+++) в теста на JNCAP за превантивна безопасност за 2019 г. Наградата Grand Prix за периода 2018-2019 от теста за оценка на безопасността при сблъсък на JNCAP се печели за втори пореден път от Subaru след Grand Prix, присъдена на Impreza и SUBARU XV в тестовете от 2016-2017.

 

 

 

 

*1: Независима организация за изпитания за сблъсък и оценка на безопасността, подкрепена от седем европейски държави и от

автомобилни и потребителски клубове

*2: Оценка от теста за защита на деца в автомобила за Subaru Forester e-BOXER: 91% според последния протокол за оценка на Euro NCAP,

 отбелязвайки най-високия резултат в категорията Small Off-Road/MPV "малък офроуд/мултифункционален автомобил"

*4: Отличен с пет звезди от JNCAP, регистрирайки най-високия резултат до момента

*5: Програма за оценка на безопасността на автомобилите в Япония, извършена от Министерството на земята, инфраструктурата, транспорта и туризма (MLIT) и Националната агенция за автомобилна безопасност и подпомагане на пострадалите (NASVA).