Напълно новият Subaru Outback e вече при нас! | БУЛТРАКО МОТОРС АД

Напълно новият Subaru Outback e вече при нас!

Subaru Outback 2021
Subaru Outback 2021
Subaru Outback 2021
Subaru Outback 2021
Subaru Outback 2021

Първите автомобили Subaru Outback пристигнаха в шоурума на Бултрако Моторс Пловдив, оторизиран дилър на марката за Пловдив и региона

Outback израсна във флагмански модел на Subaru и неговата популярност се увеличи с годините, ценен от хората по целия свят заради неговите качества на универсален автомобил. Шестото поколение наследява и доразвива обещанието на Subaru за забавление при шофиране, цялостна безопасност и издръжливост над средно ниво в изцяло нов автомобил – с най-безопасния, просторен, ефективен, усъвършенстван и изискан Outback, създаван някога. През последните 26 години Outback е продаден в над 303 000 броя в Европа, утвърждавайки се като бестселър в гамата.

Най-висока цялостна безопасност в класа

Това е най-безопасният Outback, създаван някога. Моделът предлага богато стандартно оборудване, включващо следващо поколение технология за подпомагане на водача EyeSight, системата на Subaru за предотвратяване на сблъсък със стереокамера вече с разширен (почти удвоен) зрителен ъгъл и нов софтуер за разпознаване на образи с 11 функции за безопасност, сред които разширен адаптивен круиз контрол с функция за центриране в пътната лента, авариен асистент за спазване на пътната лента, разпознаване на пътни знаци за скорост с интелигентен ограничител на скоростта, предупреждение за напускане на пътната лента с вибриране на волана, предотвратяване на напускане на пътната лента, също така разпознаване на тревни разделителни ивици или края на пътното платно и система за спиране преди сблъсък с разширени възможности за предотвратяване на сблъсъци на кръстовища. Към пакета за безопасност е добавена и системата за наблюдение на водача с технологията на Subaru за лицево разпознаване. Тя предупреждава водача, когато е разсеян или при първите признаци на умора. Новост за Outback е и функцията за автоматично спиране при движение на заден ход (включена в стандартното оборудване). Богатото оборудване за безопасност включва система за следене на мъртвата зона и страничния трафик (SRVD), множество камери – предна, странична и задна, както и функция за напомняне за проверка на задната седалка.

Удоволствие от шофирането с усещане за превъзходна динамика

Новият модел запазва характерната комбинация от Симетричното задвижване на всички колела S-AWD с BOXER двигателя и трансмисията Lineartronic CVT. Той включва 2,5-литров бензинов четирицилиндров двигател с директно впръскване и хоризонтално срещуположно разположени бутала с около 90% новоразработени компоненти и по-висока степен на компресия. Трансмисията Lineartronic CVT е обновена с разширен диапазон на предавателното съотношение до еквивалент на 8-AT. Хидравличната система е усъвършенствана и вискозитетът на маслото е намален, което намалява загубата на мощност с 22% в сравнение с предходния модел.

Пътното поведение и комфортът на возене са повишени чрез значителни подобрения в окачването и шасито, елиминиращи вибрациите в кормилната система, пода и седалките. Повишената якост на платформата SGP с оптимално разположени виброгасящи и шумоизолиращи материали и увеличеният ход на окачването подобряват нивата на вибрации по неравен път и значително намаляват шума в кабината заедно с новото шумоизолиращо стъкло. Усъвършенстваната конструкция на каросерията и шасито осигурява намалено с 50% накланяне. Включената в стандартното оборудване система SI-DRIVE, която позволява на водача да регулира характеристиките на дроселовата клапа, избирайки измежду режимите „Интелигентен“ и „Спортен“, предоставя повече гъвкавост за по-удобно и приятно шофиране.

По-просторен и по-универсален

Новият Outback е по-просторен от предходния модел с увеличено разстояние между центровете на предните и задните седалки с 10,8 мм. Пораснало е и пространството за бедрата отпред с 30 мм, а това за раменете отпред - със 7 мм. Ширината на отвора за товарната зона е увеличена с почти 30 мм, дължината на пода на товарната зона е увеличена с 23,9 мм, а вместимостта на товарната зона е нараснала с 10 литра до 522 литра (с повдигнати облегалки на седалките). Изцяло новият Outback предлага разнообразие от функции, подходящи за всеки начин на живот. Той включва за първи път при Subaru безконтактно отваряне на вдигащата се задна врата, която позволява лесно отваряне на вдигащата се задна врата чрез приближаване на лакът към сензора, вграден в задната емблема, както и повдигащо се покривало за товарната зона с едно докосване. Праговете на вратите включват по-широки стъпала с покритие против подхлъзване, така че багажът да може да бъде натоварен безопасно и удобно.

Върхова технология с по-интуитивен потребителски интерфейс

Новият Outback е оборудван стандартно с голям 11,6-инчов сензорен дисплей, разположен вертикално в централната конзола, предлагащ най-модерната инфотейнмънт система на Subaru, с новопроектиран потребителски интерфейс, който позволява на водача да управлява настройките на автомобила и да свързва смартфони чрез технологиите Apple CarPlay и Android AutoTM. Наред с функциите за безопасност системата за наблюдение на водача осигурява и удобство чрез камерата за разпознаване на лица, която идентифицира различните водачи и автоматично регулира настройките за позицията на седалката, ъглите на страничните огледала и режимите на климатика.

Подобрени офроуд характеристики

Най-здравият Outback, създаден някога, предлага нов режим X-Mode с две функции „Snow/Dirt“ и „Deep Snow/Mud“. Автомобилът е с отличен пътен просвет, увеличен до 213 мм при преден ъгъл на заход 19,7°, заден ъгъл на отход 22,6° (JIS) и междуосов ъгъл 21,0°. Осигурен е капацитет за теглене до 2000 кг за висока ефективност на теглене и контрол. Платформата SGP значително подобрява устойчивостта на каросерията и шасито (устойчивост на странично огъване отпред +90%, устойчивост на усукване +70%, устойчивост на предното окачване +70%, устойчивост на задната подрама +100%). Оборудването включва и миещо устройство на камерата за обратно виждане, така че обективът на камерата постоянно да е чист от прах, кал и мръсотия.

Изцяло нов авангарден дизайн от нулата

Следвайки философията на Subaru „Dynamic x Solid“ (динамичен и надежден), дизайнът на екстериора на Outback е с по-сурово излъчване, базиран на дизайнерската концепция „Active & Tough“ (активен и здрав), чрез динамични линии на силуета и стъклата. По-широките калници, голямата шестоъгълна предна решетка, предната облицовка на бронята и вертикално разположените LED фарове за мъгла в ъглите затвърждават SUV характера на автомобила. Широкото предно стъкло и линейният мотив, разширяващ се от центъра на арматурното табло към панелите на вратите, създава спокойна и отворена атмосфера в кабината. Новият Outback предлага разнообразни варианти за седалки – от кожени седалки Nappa за по-луксозно усещане до водоотблъскващия и издръжлив материал StarTex, който осигурява по-голяма свобода при активни дейности, като например сядане в седалките с мокри дрехи след водни спортове.

Изцяло новият Outback се предлага на българския пазар в три нива на оборудване: STYLE, 4DVENTURE и PREMIUM, като ориентировъчните цени започват от 78 500 лв с ДДС (+ 990 лв с ДДС за боя металик/перла).