SUBARU XV | БУЛТРАКО МОТОРС АД

SUBARU XV

Основните технологии на Subaru

Технологиите на Subaru ви дават уникално усещане за шофиране, което можете да намерите само в Subaru. Тези основни системи позволяват на автомобилите Subaru да предлагат високи
стандарти за ефективност, комфорт, безопасност и надеждност, като същевременно спазват обещанието си да доставят удоволствие и спокойствие на всички пътници.

Двигател SUBARU BOXER

Боксер двигателят или хоризонтално разположеният двигател е конфигурация на двигателя, в която буталата му се движат едно срещу друго в хоризонтална посока. Subaru разработва изключително двигателя SUBARU BOXER в продължение на повече от 50 години,
заради многобройните му предимства пред останалите видове двигатели, осигурявайки дълготрайност и надеждно представяне на своите автомобили.

Повишена стабилност

Ниският център на тежестта и плоският дизайн осигуряват по-добра странична стабилност, отколкото другите видове двигатели.

Естествено балансиран

Плоският дизайн на двигателя е стабилен и самобалансиращ се, затова генерира по-малко вибрации, отколкото другите видове двигатели.

Symmetrical All-Wheel Drive (AWD)

Системата на Subaru за задвижване на всички колела Symmetrical AWD разпределя мощността към всички колела за по-добро сцепление на различните пътища, дори мокри и хлъзгави.

Оформена в хоризонтално симетрична равнина, тази система осигурява нисък център на тежестта и добър баланс за безопасно и стабилно шофиране.

Lineartronic + AWD Система за активно разпределение на въртящия момент

Трансмисията Lineartronic предоставя плавна и безстепенна смяна на предавките, като поддържа двигателя в най-ефективния му диапазон за ефикасно и гладко ускорение, динамика и по-добър разход на гориво. Lineartronic се съчетава със системата AWD с активно разпределение на въртящия момент, като въртящият момент по подразбиране е добре балансиран между предните и задните колела и се настройва в зависимост от условията на сцепление в реално време.

Subaru Global Platform

Глобалната платформа на Subaru (SGP) е основната платформа, на която ще бъдат конструирани новото поколение автомобили Subaru. Подобрявайки безопасността, тя предоставя много повече от добро представяне, за да ви предложи усещане за шофиране, което можете да намерите само в Subaru. Това е бъдещето на Subaru - да доставя още повече удоволствие и спокойствие на всички водачи и пътници.

Още по-забавно управление

По-отзивчиво управление означава максимален контрол на автомобила, като се избягват възможни опасности. Резултатът е автомобил, който е по-безопасен и по-забавен за шофиране, дори при дълги пътувания. Дори и с висок просвет, изцяло новият SUBARU XV овладява завоите като лек автомобил.

Комфортна возия

С подобренията в здравината на шасито, в окачването и в стабилизиращите щанги се поглъщат ефективно неравностите по пътя, което предоставя повече комфорт и по-малко умора при дълги разстояния.

Удобно вътрешно пространство

Неприятните вибрации или шум са сведени до минимум, за да се гарантира, че всички пътници се наслаждават на пътуването. Подобренията в окачването и шасито с висока здравина предлагат повече комфорт в купето за всички пътници.

X-MODE

Наслаждавайте се на истинския потенциал на SUBARU XV с усъвършенстваната технология X-MODE. Изберете режим [SNOW/DIRT] за хлъзгави пътни настилки, покрити със сняг, пръст или чакъл, или режим [D.SNOW/MUD] за особено коварни пътища, в които гумите могат да затънат, като например дълбок сняг, кал или суха почва.*1
Режимът X-MODE използва високия въртящ момент и бързата реакция на електрическия мотор за да повиши проходимостта, като допълнително подобрява представянето на автомобила и чувството за сигурност. Наред с това функцията Hill Descent Control осигурява поддържане на контролирана и постоянна скорост дори при хлъзгави наклони, като ви дава допълнително спокойствие при шофирането.*2
*1 X-MODE с два режима на работа се предлага за модели 2.0i e-BOXER
*2 Водачът е винаги отговорен за безопасното и внимателно шофиране. Ефективността на системата Hill Descent Control зависи от много фактори като поддръжката на автомобила, атмосферни условия, характеристиките на гумите и пътната настилка.

SI-DRIVE

В зависимост от вашия стил на шофиране, Системата SI-DRIVE, Subaru Intelligent Drive, може да регулира реакцията на двигателя, за да ви предостави незабавна мощност и пъргавост в случаите, когато ги пожелаете.

Спортен режим

Изберете този режим за незабавно ускорение и бърза и линейна реакция на дроселовата клапа с висок въртящ момент за динамично шофиране. При навлизане в завой, e-Active Shift Control* автоматично понижава предавките за поддържане на по-високи обороти и улеснява излизането от завоя с бързо ускоряване.

Интелигентен режим

Изберете този режим при движение в града, за пътуване на големи разстояния или за по-икономично шофиране. Той също осигурява гъвкав контрол при дъжд или по заснежени пътища.