Електрификация | БУЛТРАКО МОТОРС АД

Електрификация

Нова енергия, нови възможности

Задвижването на автомобила с електрическа енергия отваря нов свят от възможности: разработена е новата платформа e-SUBARU GLOBAL PLATFORM с компактна батерия с голям капацитет, вградена в рамата на автомобила за по-голяма здравина на каросерията. Двигателите eAxle отпред и отзад ви предоставят по-добро управление, по-голяма безопасност и тиха работа, която може да осигури само един електромобил.

e-SUBARU GLOBAL PLATFORM

SOLTERRA е изграден върху съвсем нова платформа, предназначена да подобри максимално представянето на електромобила на пътя. Батерията с голям капацитет е разположена под пода, което снижава центъра на тежестта и подобрява управлението и също така осигурява ефективно пространствено разположение на елементите, увеличавайки ефективния обем на купето. Наред с това корпусът на батерията образува монолитна структура с рамата, което повишава здравината на каросерията.

Електродвигател и батерия

Предният и задният мост са оборудвани с компактни двигатели eAxle с мигновено предаване на пълния въртящ момент за мощна и бърза реакция и линейно ускорение. Системата S-PEDAL DRIVE позволява динамичен контрол на ускорението/забавянето чрез педала на газта, а температурата на батерията се контролира чрез система за водно охлаждане, за да се осигури стабилност на работата.

Зареждане

Значителният пробег и съвместимостта със зарядни устройства с висока мощност осигуряват ефективността на SOLTERRA. Бързото зареждане от източник 150 kW DC възстановява заряда на батерията до ниво 80% за 30 минути, а подгревателите на батерията осигуряват кратко време за зареждане и стабилна мощност през зимата. Налични са и функция за дистанционно наблюдение на нивото на заряда и други функции чрез смартфон.