New Outback 2021 | БУЛТРАКО МОТОРС АД

New Outback 2021

Цялостна безопасност от Subaru

За Subaru безопасността е на първо място. Ето защо Subaru прецизно настройва, тества и подобрява своите системи за безопасност, разработвани в продължение на 50 години. С усъвършенствани системи за защита и за предотвратяване на сблъсъци и уникални технологии, като Глобалната
платформа на Subaru (SGP) и Симетричното задвижване на всички колела, Subaru непрекъснато се стреми да подобри цялостната безопасност, за да сведе до минимум риска от произшествия.

Основна безопасност

Изключителната видимост, оптималната позиция за шофиране и интуитивните командни органи осигуряват безопасността ви от момента, в който седнете в автомобила.

Отлична видимост

Новопроектираното купе предоставя по-добра видимост с оформление на прозорци, странично огледало и колонки, което намалява мъртвите точки.

Превантивна безопасност

С модерни технологии за безопасност като EyeSight*¹, превантивната безопасност ви помага да избегнете сблъсъци, преди те да се случат.

Автоматично накланяне на страничното огледало при движение на заден ход*²

Прави успоредното паркиране по-лесно и безопасно за всеки водач. Страничното огледало от страната на пътника се накланя надолу, когато включите на задна предавка.

Адаптивни предни светлини (ADB)

За по-добра видимост през нощта. LED дългите светлини осветяват тъмните зони, без да заслепяват насрещните автомобили или тези пред вас.

Система за следене на мъртвата зона и страничния трафик (SRVD)

Системата използва сензори в задната част на автомобила, за да ви информира за автомобили, намиращи се във вашата мъртва зона, за по-безопасна смяна на лента и да ви предупреди за опасност от удар, при движение назад.

Автоматично спиране на заден ход (RAB)

Тази функция помага за избягване на сблъсък или намаляване на щетите от сблъсък при движение назад. Четири сензора откриват препятствия зад автомобила и RAB може да ви сигнализира с предупредителни звуци и автоматично да задейства спирачките.

Предни светлини, следващи завоя (SRH)

При движение в завои през нощта, снопът светлина се насочва вляво или вдясно, в зависимост от положението на волана, за да се осигури по-добра видимост.

Система за подпомагане на водача EyeSight*¹

Напълно обновена с множество нови и усъвършенствани функции, системата EyeSight*¹ осигурява на водача още по-голямо спокойствие на пътя. Актуализациите на системата за разпознаване на изображения и на софтуера за управление плюс подобренията в хардуера, като вграждане на компонентите към предното стъкло, позволяват още по-уверено и безопасно шофиране в различни реални ситуации на пътя.

Адаптивен круиз контрол

За по-комфортно и спокойно шофиране на дълъг път Адаптивният круиз контрол поддържа определена дистанция от движещото се отпред превозно средство чрез постоянно следене на разстоянието и разликата в скоростите. Предназначен за използване по магистрали или други подобни пътища, Адаптивният круиз контрол може да открива движещия се отпред автомобил и неговите спирачни светлини, като спомага да се движите в унисон с трафика при често спиране и потегляне.

 

Предотвратяване на напускане на лентата

Намалява напрежението на дълъг път, като ви помага да се движите в лентата си. Като разпознава хоризонталната маркировка и задейства волана, тази функция ви помага да задържите автомобила си в лентата. Помага за предотвратяване на неволно напускане на пътя, дори по пътища без хоризонтална маркировка. Разпознавайки граници на пътя, като трева, тази функция може да помогне при управлението на волана, за да задържи автомобила ви в лентата.

Контрол за центриране в пътната лента и Адаптивен контрол на завиването спрямо предния автомобил

Намалява умората и стреса на водача, като разпознава пътната маркировката на лентата и превозното средство отпред, за да подпомогне работата на волана и да помогне да останете в центъра на пътя.

Предупреждение за потегляне на водещия автомобил

Когато сте спрели и движението пред вас потегли отново, Системата за предупреждение за потегляне на водещия автомобил ви напомня със звуков сигнал и светлинен индикатор да предприемете действия.

Управление на дроселовата клапа преди сблъсък

Когато системата EyeSight открие препятствие пред вас, но вие потеглите с автомобила напред, вместо назад, Управлението на дроселовата клапа преди сблъсък издава звукови сигнала, включва мигащ индикатор и намалява мощността на двигателя, за да ви помогне да избегнете възможен челен удар или намали щетите.

Система за спиране преди сблъсък*³

Нова стерео камера с по-широк зрителен ъгъл и подобрен софтуер за разпознаване на изображения и управление помага да се избегнат сблъсъци в кръстовищата.

Автономно завиване в извънредна ситуация

Когато Система за спиране преди сблъсък не е достатъчна, функцията Автономно завиване в извънредна ситуация използва стерео камерата и задния радар за да разпознае хоризонталната маркировка, за да прецени дали има достатъчно място за избягване на сблъсък с обекта отпред. Ако прецени, че е безопасно, системата спомага да се избегне сблъсъка, чрез автоматично задействане на волана.

Асистент за спазване на лентата в извънредна ситуация

Ако системата открие следващи или приближаващи се превозни средства или такива в съседство, когато се открие напускане на лентата, тя издава звуково предупреждение, с предупредителен екран се сигнализира на водача и се задейства воланът независимо от работата на мигачите.

Разпознаване на пътни знаци / Интелигентен ограничител на скоростта

Системата помага за предотвратяване на превишена скорост и други нарушения на пътя, като разпознава пътни знаци, за да можете вие да се съсредоточите вържу управлението. Асистентът за пътни знаци разпознава ограничението на скоростта и други пътни знаци и уведомява водача, докато Интелигентният асистент за скоростта помага за регулиране на скоростта на превозното средство в рамките на ограничението.

Система за наблюдение на водача / Driver Monitoring System (DMS)

Системата за наблюдение на водача е иновативна система за подпомагане на безопасността, която използва специална камера и софтуер за лицево разпознаване, за да следи за появата на умора или липса на внимание у водача. Системата разпознава до пет предварително запаметени водачи, за да осигури индивидуални настройки за комфортно, удобно и персонализирано управление.

Предупреждение

Системата предупреждава водача чрез звукови и визуални сигнали, ако прецени, че водачът е разсеян или сънлив.

Автоматично регулиране на настройките*²

Независимо от възрастта или структурата на тялото на водача, DMS автоматично задава позицията на седалката, страничните огледала и климатичната система според предварително запаметените настройки за водача.

Автоматично регулиране на страничните огледала

DMS удобно регулира външните огледала според предварително запаметената настройка за водача.

Персонализирани настройки за водача

DMS удобно възстановява други персонализирани настройки на водача, като съдържанието, показвано на централния дисплей, екрана на приборите и климатика.

*¹ EyeSight е система за подпомагане при шофиране, която може да не работи оптимално при всякакви условия на шофиране. Водачът е винаги отговорен за безопасното и внимателно шофиране и за спазването на правилата за движение. Ефективността на системата зависи от много фактори, като например поддръжката на превозното средство, метеорологичните и пътни условия. Консултирайте се с Ръководството за експлоатация за пълни подробности относно работата на системата EyeSight и нейните ограничения, включително функции, упоменати на този сайт.
Изображенията са с илюстративна цел. Не е реално измерване.
*² Предлага се за версия PREMIUM.
*³ Системата за спиране преди сблъсък може да не работи при всички ситуации. Не всяка ситуация може да отговаря на необходимите условия, в които системата EyeSight работи оптимално. Това зависи от разликата в скоростта до обектите, височината на обекта и други условия.
Водачът е винаги отговорен за безопасното и внимателно шофиране и за спазването на правилата за движение. Не разчитайте само на функциите на Разширения пакет за безопасност за безопасно шофиране. Съществуват ограничения на разпознаващите функции на тази система. Консултирайте се с Ръководството за експлоатация за пълни подробности относно работата на системата и нейните ограничения. Попитайте вашия дилър на Subaru за повече подробности.

Активна безопасност

Основни технологии на Subaru като Симетричното задвижване на всички колела и SGP позволяват прецизен контрол на вашия автомобил при управление, завиване и спиране.

Избягване на опасности

Благодарение на конструкцията с нисък център на тежестта, подобрената система за окачване и подобренията в структурната здравина, автомобилът реагира незабавно на действията на водача, като помага да се избегнат опасностите на пътя.

 

Активно векторно управление на въртящия момент

Тази система задейства спирачките и разпределя по-малко въртящ момент към вътрешните колела и повече към външните колела. Това помага за по-добро вземане на завои и избягване на опасности при нужда.

Автоматично задържане на автомобила

Когато автомобилът е напълно спрял, Auto Vehicle Hold го задържа на място дори когато педалът на спирачката е освободен, което намалява умората на водача при спиране на светофар, при задръствания или наклон.

Система за контрол на динамиката

Регулира разпределението на въртящия момент на системата за задвижване на всички колела, мощността на двигателя и действието на спирачките на всяко колело, за да подпомогне взимането на завои и избягването на опасности..

Пасивна безопасност

Предназначението на пасивната безопасност е да ви предпазва в случай на сблъсък с решения като въздушни възглавници и конструкция на двигателя, проектиран за предпази купето в случай на сблъсък.

Защитаващо купето оформление

Подсилените колони и рамка, заедно със SGP, позволяват на автомобила да поеме енергията, причинена от удар от различни страни, за да защити всички пътници. В случай на челен сблъсък, двигателят и скоростната кутия са проектирани така, че да не навлязат в купето.

Въздушни възглавници SRS*

Новият Outback е серийно оборудван с предни и предни странични въздушни възглавници, въздушни възглавници завеси и възглавница за колената на водача. Това допринася за високото ниво на защита на всички пътуващи, в случай на удар.

* SRS: Допълнителна предпазна система. Тя е ефективна, когато се използва в съчетание с предпазните колани.